Translate

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Κορνίζα με ενδιαφέρουσα υφή

Προσπαθώντας να βρω ιδέες για να διακοσμήσω μια παλιά ξύλινη κορνίζα εύκολα και γρήγορα, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω την τεχνική του Decoupage με χαρτοπετσέτα, αλλά κάπως διαφορετικά. Δεν ήξερα ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, αλλά τελικά μου αρέσει...

Η παλιά μου κορνίζα
Χρησιμοποίησα για την κορνίζα μια χαρτοπετσέτα που είχε ξεμείνει από κάποιο πάρτυ της κόρης μου. Την βλέπετε εδώ.
Πέρασα την κορνίζα με ένα ελαφρύ στρώμα αραιωμένη κόλλα ατλακόλ και μετά τοποθέτησα την χαρτοπετσέτα, αφού την είχα μετρήσει πριν και κόψει σύμφωνα με την κορνίζα.
Αυτήν την φορά το μόνο που δεν με ένοιαζε ήταν αν θα κάνει ζάρες η χαρτοπετσέτα. Για την ακρίβεια αυτό ήταν το ζητούμενο, προκειμένου να αποκτήσει η κορνίζα την αίσθηση της υφής. Έτσι λοιπόν, πέρασα και από πάνω την χαρτοπετσέτα με μια γενναία στρώση ατλακόλ και την άφησα να στεγνώσει.
Μετά σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ ωραία να προσθέσω και μία πεταλουδίτσα, που έκοψα από λευκό χαρτόνι και χρωμάτισα σύμφωνα με τα χρώματα της κορνίζας. Στη συνέχεια, κόλλησα την πεταλουδίτσα με κόλλα πάνω στην κορνίζα, την διακόσμησα με πετρίτσες, έβαλα και μερικά λουλουδάκια υφασμάτινα που είχα από παιδικά τσιμπιδάκια και την άφησα να στεγνώσει.
Όταν στέγνωσε η κόλλα, πέρασα από πάνω την κορνίζα και τα αντικείμενα πάνω σε αυτήν, με διαφανές βερνίκι και το μόνο που έμενε πια ήταν να περιμένω να στεγνώσει για να την χρησιμοποιήσω. Εδώ η κορνίζα μας έτοιμη και με ενδιαφέρουσα υφή...
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου