Translate

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Καπέλο πουλιού (οδηγίες)

Η κατασκευή αυτή ήρθε ως ανάγκη για την συμμετοχή της κόρης μου σε μια αποκριάτικη εκδήλωση της παιδικής χορωδίας στην οποία συμμετέχει και στην οποία θα έπρεπε όλα τα παιδιά να φαίνονται ως πουλιά. Το φτιάξαμε το καπέλο, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε...κρίμα.
Παρόλα αυτά περάσαμε ωραίες στιγμές κατά την ώρα της κατασκευής με τα παιδιά μου.

Υλικά: χαρτόνια σε τρία διαφορετικά χρώματα (λευκό-κίτρινο-κόκκινο),μεζούρα, μαρκαδόρους (μαύρο-κόκκινο), συρραπτικό, χάρακα, μολύβι, ψαλίδι και δυνατή κόλλα για χαρτί. Επιπλέον σε αυτά...όρεξη. 

















 
Εκτέλεση
  • Μετράμε αρχικά το κεφάλι του παιδιού μας με μια μεζούρα και στην συνέχεια παίρνουμε το λευκό χαρτόνι και με ένα χάρακα σχηματίζουμε με μολύβι πάνω σε αυτό την στενόμακρη λωρίδα που πρέπει να κόψουμε(όχι πολύ φαρδιά).
  • Μετά, σχεδιάζουμε ένα ημικύκλιο στην μέση περίπου της λευκής λωρίδας για το κεφάλι του πουλιού και αφού είμαστε σίγουροι για τις διαστάσεις, κόβουμε το χαρτόνι. Το τοποθετούμε στο κεφάλι του παιδιού μας και υπολογίζουμε να εφάπτεται καλά πάνω σε αυτό το καπέλο, ούτως ώστε να μην πέφτει, αλλά και να μην είναι πολύ σφιχτό. Σημειώνουμε πού θα κλείσουμε με συρραπτικό. Έπειτα, ζωγραφίζουμε με τον μαρκαδόρο τα μάτια.
  • Παίρνουμε στη συνέχεια το κίτρινο χαρτόνι και ανάλογα την διάσταση που θέλουμε την μύτη του πουλιού, κόβουμε ένα τετράγωνο, το οποίο στη συνέχεια διπλώνουμε διαγώνια για να γίνει τσάκιση και να σχηματιστεί η μύτη του πουλιού. Δίπλα από την τσάκιση ζωγραφίζουμε δύο κύκλους για τα ρουθούνια. Κολλάμε την μύτη διαγώνια κάτω ακριβώς από τα μάτια του πουλιού.
  • Τέλος, με το κόκκινο χαρτόνι σχηματίζουμε το λειρί του πουλιού και αφού μας αρέσει το μέγεθος και το σχήμα του, το κόβουμε και το κολλάμε στην κορυφή του ημικυκλίου του λευκού χαρτονιού.

Βουαλά...η κατασκευή μας είναι έτοιμη...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου