Translate

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Πίνακας λουλούδι (βήμα-βήμα)

Eπειδή κατά το κοινό: "Αργία μήτηρ πάσης κακίας" και έχοντας στο σπίτι ένα ξύλινο πλαίσιο σαν πίνακα από ένα παλιό ξύλινο παζλ της κόρης μου, που τι ασυνήθιστο... χάθηκαν τα κομμάτια, αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να τον μετατρέψω σε κάτι χρήσιμο και να περάσω στιγμές δημιουργίας με τα παιδιά μου.!!

Το αποτέλεσμα αυτής της δημιουργίας είναι αυτό:

Έτσι λοιπόν αφού κατέληξα τι θέλω να κάνω, μάζεψα τα υλικά που θα χρειαζόμασταν και ξεκινήσαμε... Τα υλικά που χρειαζόμαστε για τον πίνακα είναι δύο -τρία φύλλα παρτιτούρας από ένα παλιό βιβλίο μουσικής, κόλλα ατλακόλ, ψαλίδι, πινέλα, χρώματα πλαστικά και βερνίκι διαφανές για το φινίρισμα.

Βήμα 1ο: Παίρνουμε την ξύλινη επιφάνεια από το παλιό παζλ και την περνάμε απαλά σε όλες τις πλευρές με κόλλα ατλακόλ αραιωμένη.
 
Εδώ η ξύλινη επιφάνεια

Βήμα 2ο: Στη συνέχεια και αφού έχουμε μετρήσει και κόψει τις παρτιτούρες μας σύμφωνα με τις διαστάσεις του πίνακα, τις κολλάμε πάνω στο ξύλινο πλαίσιο πολύ προσεκτικά για να μη μας γίνουν ζάρες.
Εδώ είναι οι παρτιτούρες που έχω κολλήσει στον πίνακα
Βήμα 3ο: Μετά ζωγραφίζουμε με ένα μολύβι το σχέδιο που επιθυμούμε πάνω στην παρτιτούρα και αφού έχουμε ετοιμάσει τα χρώματα αρχίζουμε να ζωγραφίζουμε τον πίνακα και να γεμίζουμε με χρώμα το σχέδιο μας.

Επί τo έργoν...
Βήμα 4ο: Ολοκληρώνουμε το χρωμάτισμα του σχεδίου μας και αφήνουμε να στεγνώσει.
   
Εδώ η ζωγραφιά ολοκληρωμένη
Βήμα 5ο: Όταν στεγνώσουν τα χρώματα στον πίνακα περνάμε απαλά με πινέλο αραιωμένη κόλλα ατλακόλ και αφήνουμε να στεγνώσει. (κάνουμε την διαδικασία αυτή δύο φορές)
 
Ο πίνακας κατά το πέρασμα του με κόλλα ατλακόλ
Βήμα 6ο: Τέλος αφού στεγνώσει η κόλλα, περνάμε τον πίνακα με βερνίδι διαφανές φινιρίσματος, προκειμένου έτσι να αδιαβροχοποιηθεί. Τώρα είμαστε έτοιμοι να καμαρώσουμε το έργο μας κρεμασμένο και προπάντως να θυμόμαστε τις ανέμελες στιγμές που περάσαμε κατά την διαδικασία.

Βουαλά...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου