Translate

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Πορτοφολάκι από άδειο κουτί γάλα

Είναι πολύ ωραία όταν μπορείς να ανακυκλώνεις συσκευασίες τροφίμων, προϊόντων κ.α. και να τις μετατρέπεις σε κάτι χρήσιμο, ξαναδίνοντας τους ζωή.
Στην σημερινή κατασκευή μας μετατρέπουμε ένα άδειο κουτί από γάλα σε ένα μικρό πορτοφολάκι που μπορούμε να το δωρίσουμε στα παιδιά μας ή ακόμα καλύτερα να βάλουμε τα παιδιά μας να το δημιουργήσουν. Είναι πολύ εύκολη κατασκευή.
 
Υλικά: τα υλικά που χρειάζονται για αυτήν την κατασκευή είναι μια άδεια συσκευασία από οποιοδήποτε κουτί από γάλα ή χυμό που να μας αρέσει, ψαλίδι, μονωτική ταινία ότι χρώμα θέλουμε, ένα κομμάτι αυτοκόλλητο χριτς χρατς για το κλείσιμο του πορτοφολιού, κόλλα, συρραπτικό και ψαλίδι. Εγώ χρησιμοποίησα επιπλέον γκλίτερ, λίγη κόλλα ατλακόλ και διαφανές βερνίκι για σταθεροποίηση(προαιρετικά). 
 
Εδώ είναι το άδειο κουτί από γάλα που χρησιμοποίησα

Εδώ φαίνεται το πορτοφολάκι και το χριτς χρατς που κόλλησα με δυνατή κόλλα. Επιπλέον, με το συρραπτικό έβαλα σε κάθε ένα από τα χριτς χρατς, δύο τσιμπιδάκια για καλύτερη στερέωση, που κάλυψα με γκλίτερ για να μη φαίνονται.



Tο πορτοφολάκι μας είναι έτοιμο.

Έβαλα λίγη κόλλα ατλακόλ και κόλλησα τα γκλίτερ  στο πάνω μέρος του πορτοφολιού (είπαμε προαιρετικά)και στην συνέχεια άφησα να στεγνώσουν. Μπορείτε βέβαια να διακοσμήσετε το πορτοφολάκι με ότι σας αρέσει. Όταν στέγνωσε η κόλλα, πέρασα από πάνω μια ελαφριά στρώση βερνικιού για στεγανοποίηση.
 
Πολύ κατατοπιστικό είναι το βίντεο που υπάρχει για αυτήν την κατασκευή στην ιστοσελίδα: http://www.apn.gr/apn-blog/recycling-money-wallet/ καθώς και στην ιστοσελίδα: http://spoonful.com/crafts/carton-wallet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου